vakantie Hongarije

HomeInformatieTarievenFotopaginaReserverenRouteLinksFilmpjes

     
Ongerepte bossen, open vlakten, glooiende heuvels en stille dalen, zo ziet het landschap eruit hier in het zuiden van Hongarije met de natuurlijke begrenzing van het Balatonmeer in het noorden, de Donau in het oosten en de grensrivier de Dráva in het westen. Dit gebied was vroeger onderdeel van de Romeinse provincie Pannonia met in de stad Pécs een oud-christelijke begraafplaats die door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Dit is een uitstekend vakantiegebied met schone lucht en een aangenaam klimaat, vol natuurschatten en historische monumenten.
Hieronder geven we u al vast een aantal ideeën wat er zoal mogelijk is, in werkelijkheid is er nog veel meer te doen.
 
 
 
 
Mijnmuseum in Szászvár 

In de Mecsek zijn in het verleden veel mijnen  geweest de meeste waren voor de winning van kolen maar soms ook voor steen. In dit museum kunt u zien hoe de mijnbouw plaatst vond door middel van foto's. Ook zijn er vele werktuigen te bekijken die vroeger in de mijn gebruikt zijn

 
Vismeer bij Tófű

Net even buiten het dorp Tófű ligt een 6 ha groot vismeer. Dit is maar één van de vele vismeertjes in de buurt van deze vakantiewoning. Andere vismeren zijn te vinden in Váralja (8km) Bikal (6km) Mágocs (12km) Szárász (3km).

 
Pécs
De stad Pecs ligt aan de voet van het Mecsek-gebergte, is tweeduizend jaar oud, heeft een mediterraan klimaat en ademt een zuidelijke sfeer. Pécs is ‘n levendige universiteitsstad met prachtige monumenten, gezellige markten en zeer veel historische panden. Terrasjes zijn volop te vinden in het centrum. Pécs is het belangrijkste historische en culturele centrum.
In 2010 is Pécs de culturele hoofdstad van Europa en vinden er vele culturele activiteiten plaats
(hier het programma)
 
Mecsek gebergte

Het mecsek gebergte is een relatief kleine bergketen met een bijzondere flora en fauna. Er zijn vele wandelroutes die goed worden aangegeven. wij raden u aan om wel een wandelkaart mee te nemen  want als u verdwaald kan het heel erg lang duren tot u iemand tegen komt. Overal in de mecsek kunt u waterbronnen vinden zoals u hiernaast op de foto ziet, hier kunt u gerust van drinken.

 

 
Szálka

Bij het plaatje Szálka ligt een groot stuwmeer waar u kunt zwemmen, vissen en/of varen. Het is een rustig zwemmeer gelegen in een beschermd natuurgebied wat niet zo toeristisch is zoals het Balaton meer en Orfű.

 
Kaposvár

Kaposvár is een universiteit stad en ligt aan de rivier de Kapos. De stad is de hoofdstad van het comitaat Somogy. Het is een  gezellige stad met vele gezichten en mogelijkheden. U vindt er prachtige oude gebouwen, een gezellig (autovrij) centrum met veel kleine winkeltjes en terrasjes, maar ook een bioscoop en een theater. Er zijn  diverse winkelcentra met de grote winkelketens en vele gezellige restaurantjes.

 

vadaspark szászvár

Waar vroeger de kolenmijn van szászvár was, is tegenwoordig een wildpark gelegen.
Het hele terrein van 5 hectare is omgebouwd tot wildpark. Er zijn uitkijktorens en voederplaatsen gebouwd zodat het rondlopende wild goed te observeren is.

Naast het wildpark is ook een informatie punt voor informatie over de omgeving en waar ook exposities worden gehouden over planten en dieren die voorkomen in de Mecsek.

 
Bonyhád

Bonyhád is een  gezellig klein stadje (16.000 inwoners) met alle voorzieningen, zoals supermarkten (Spar. Lidl, Aldi, Tesco, etc.),  restaurants, cafeetjes, terrasjes,  en een discotheek . Ook vind u in de omgeving zwembaden. Twee maal per week is er een leuke markt.

 
 
Paardrijden

In de omgeving zijn verschillende maneges waar men kan paardrijden  Ook is het mogelijk om een paardenshow te bezoeken.

 
Quad rijden.

De omgeving leent zich uitstekend voor een een dagje toeren op een quad. Het is een goed vervoersmiddel om op de mooiste plekjes te komen waar je met de auto nooit zou komen.

 
Thermaalbaden

Hongarije is rijk aan thermaalbaden, in de wijde omgeving zijn er tientallen te vinden. Klik hier  voor een kaart met alle thermaal baden in zuid Hongarije. Bij een groot aantal bronnen zijn er bij het water kuuroorden, openluchtzwembaden, zwembaden met geneeskrachtig of warm water en badhotels gebouwd.

 
Mecsextrém

Een avonturenpark dat zeker de moeite waard is om met de kinderen te bezoeken is het Mecsextrém park. Klik hier voor de site

 
Püspökszentlászló
 
Via het dorp Hosszuheteny kunt u een afslag nemen naar het kleine dorpje Puspokszentlaszlo. Dit dorpje ligt boven in de bergen van het Mecsek. U kunt er door een botanische tuin wandelen en er is ook een kasteeltje te bekijken.
De weg naar het dorp is heel slecht en je zal je meerdere malen afvragen of je wel op de goed weg bent. Volg echter vol vertrouwen de slechte weg en op een bepaald moment bereik je het mooie dorpje Püspökszentlászló . Er staan prachtige huizen in een ongerepte natuur.
 
Druipsteengrot van Abaliget

In Abaliget ligt een mooi recreatie meer. Hier is een druipsteengrot te bezoeken; via een 466 meter lange gang die 220 meter boven zeeniveau ligt. Op de wanden zijn de meest grillige figuren ontstaan door het omlaag druppelende water. Diep in de grot stroomt een beek. De grotten van Abaliget behoren tot de mooiste van Europa en een bezoek eraan schijnt bronchitis te verlichten.

 
Orfű
Het meer van Orfű dat idyllisch is gelegen in een dal van het Mecsek-gebergte, het  leent zich voor varen en zwemmen, en vissen op meerval of karper kun je ook het Pécsi-meer opzoeken. Rond het merensysteem van Orfű zijn stranden, vakantieoorden, watersport- en sportvisfaciliteiten. Langs het meer en in de omliggende bossen zijn wandel-, fiets- en paard rij mogelijkheden. Ook kun je er een bootje huren. In de watermolen uit de negentiende eeuw is een molenmuseum ondergebracht.
 
Bos van Gemenc
Het grootste wildreservaat van Hongarije beslaat 50.000 ha en ligt 55 km ten oosten van Pécs. Er leven hier veel zeldzame vogelsoorten, de zilverreiger bijvoorbeeld. Natuurliefhebbers en andere belangstellenden kunnen het reservaat alleen in groepsverband en per smalspoor bezichtigen. Tolna Tourist, Szekszárd, Széchenyi utca 38, tel. 74-312144, fax 315252
 

Keramiek Kárász

In Kárász zit een pottenbakker die ook een klein museum aan huis heeft. Voor een klein bedrag kan je er een leuk souvenier kopen. Graag laat hij ook zijn verzameling van oude potten en handwerk zien. De toegang is gratis.

 

 
De tv toren van Pécs

De toren is 172 meter hoog. Zaterdag en zondag open van 9:00 – 21:00 uur. De toegang kost 650 Ft. Bij helder zicht is het prachtig om de toren te bezoeken en kan men tot helemaal in Kroatië kijken. Eventueel kan je er ook prima eten in het restaurant die boven in de toren is gevestigd.

 
Zengo

Een leuke doch stevige wandeling is die naar het hoogste punt van het Mecsek gebergte genaamd Zengo. Zorg voor een goede wandelkaart want anders verdwaalt men.
Eenmaal boven op de hoogste berg treft men een soort vuurtoren aan. Vanaf deze toren kan men het complete gebied overzien. Erg mooi.

 

 
Kán

Dit dorp is na de 2de wereld oorlog ontvolk geraakt en heeft jaren leeg gestaan. Het hele dorp is weer in oude glorie hersteld en tot museum uitgeroepen. Alles in het dorp is zoals het was begin 1900. Hier kunt u zien hoe de swaben hier vroeger leefden.

De weg naar dit dorp is erg slecht maar zeker de moeite waard om te ondernemen.

 

 
Imker in Egyházaskozár

In Egyházaskozár kunt een bezoekje aan een imker brengen. Naast een rondleiding en een uitleg over het werk van een imker kunt u hier ook allerlei bijen producten kopen.

 

Klik hier voor de website van de imker

 
De watervallen van Melegmány.

De watervallen in het dal van Melegmány zijn voor natuurliefhebbers zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De watervallen liggen in een heel mooi natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de ongerepte natuur.

 
 
 
 
 
 
 
 
   

© 2004-2009 Honedvision